Close

100% suikervrij in 30 dagen

Carola van Bemmelen

Het nieuwe jaar is vannacht gestart en de goede voornemens en de challenges beginnen te kriebelen. Na jaren bezig zijn voor andere mensen heb ik besloten dat 2021 míjn jaar gaat worden. Ik ga alleen maar doen wat voor mij goed voelt. Al jaren ga ik fysiek over mijn grenzen om andere mensen te helpen en zit ik zelf met de gebakken peren te kijken en ben ik weken (zo niet maanden) weer niet mobiel. 2021 wordt het jaar dat ik weer in energie ga stoppen in mijn gezondheid. Maar ik ben iemand die doelen nodig heeft, dus ben ik op zoek gegaan naar het moment dat het redelijk goed ging en ik nog kon doen wat ik wilde. Op een laag pitje, dat wel, en heel, heel rustig en langzaam aan…. Maar op mijn manier lukte dat. Na het opgraven van mijn herinneringen en notities kwam ik uit op dit boek. Dus ik heb hem uit het stof getrokken en heel het boek opnieuw gelezen. Dit wordt mijn challenge. Met mijzelf, tegen mijzelf.

Boekenfeitjes

Titel: 100% Suikervrij in 30 dagen
Auteur: Carola van Bemmelen
Uitgever: Spectrum
Genre: Informatief
Aantal bladzijden: 176

Blurb

Het wordt steeds duidelijker dat suiker een enorme invloed heeft op de gezondheid. Sterker nog: het zou weleens de hoofdoorzaak kunnen zijn van de huidige obesitasepidemie en veel welvaartsziekten. Carola van Bemmelen daagt je uit om 30 dagen lang suiker te laten staan. En met haar drie-fasenplan gaat dat lukken!
Gevarieerde recepten (van ontbijtjes tot snacks, van bijgerecht tot overheerlijk dessert), voorbeeldmenu’s en praktische tips helpen je de maand door. Je bemerkt razendsnel effect: voel je energieker, ervaar een betere nachtrust, én gewichtsverlies. Gun jezelf deze gezondheidsverbetering en doe mee aan de Sugarchallenge!

Over de auteur

Carola van Bemmelen is een van de bestverkopende Food & Lifestyle-auteurs van Nederland en helpt mensen om een relaxte relatie te krijgen met eten. Ook als ze niet kunnen koken. Ze is epigenetisch voedingscoach en eetpsychologiecoach en heeft verschillende bestsellers op haar naam staan. Van haar 100% Suikervrij-boeken zijn inmiddels meer dan 100.000 exemplaren verkocht en met haar Sugarchallenge heeft ze meer dan 200.000 mensen direct en indirect geholpen op hun weg naar een suikervrije leefstijl.
(Bron: Bol.com)

Mijn mening

Ik heb al eens eerder suiker uitgebannen uit mijn leven, dit heb ik heel lang volgehouden. Dit boek lees ik dan ook voor de tweede keer. De eerste keer was ik onder de indruk over alle wetenswaardigheden en de mening van Carola. Nu, de tweede ronde, weet ik vraagtekens te zetten op de juiste plaatsen. Hier en daar is de informatie wat achterhaald, maar dat geeft niet. De nieuwe generatie lezers is gewend om vragen te stellen en zelf ook nog onderzoek te doen. Om niet alles klakkeloos aan te nemen.
Dit boek is een uitstekende leidraad om je met de neus op de suikerfeiten te drukken en vervolgens met Carola aan de hand op je eigen manier de Sugarchallenge te starten. Ik kijk er in ieder geval onwijs naar uit en begin morgen. Het is duidelijk geschreven, bevat veel informatie en het geeft je goede handvaten om werkelijk mee te doen. Wel valt ze vaak in herhaling en als ze meer tot de kern blijft zou het boek een heel stuk dunner kunnen zijn. Ik heb het boek gelezen op mijn Kobo (Plus) en eerlijk gezegd valt dit nogal tegen. Het boek is hier niet voor gemaakt, de opmaak is op zijn best gezegd storend. Lichtgrijze kaders met witte letters maken het bijna onleesbaar. Schema’s die niet goed op de bladzijden passen. Dat terzijde leest de tekst makkelijk weg, ik had hem in anderhalve dag uit.

De eerste zin

“Het begon als een grap…”

Mijn favoriete karakter

Niet van toepassing.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *