Close

Prachtig gebroken

Ad van de Lisdonk

In november kwam ik langs de leesclub-inschrijving van Prachtig gebroken op Hebban. Helaas werd ik niet ingeloot, maar het leek mij zo’n tof verhaal dat ik besloot om zelf een exemplaar te kopen en alsnog mee te doen met de leesclub. Vol verwachting plande ik mijn leestijd zodat ik klaar zou zijn op de dag dat de eerste vraag online zou komen te staan. Zo blijft alles beter in mijn geheugen hangen.

Boekenfeitjes

Titel: Prachtig gebroken
Auteur: Ad van de Lisdonk
Uitgever: De Crime Company
Genre: Thriller
Aantal bladzijden: 300

Blurb

Kennedy Lincoln is tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk aan het bijkomen van haar stukgelopen relatie. Op een rommelmarkt duwt een bebloede, verwarde man zonder dat ze het merkt iets in haar tas. Vanaf dat moment staat haar hele leven op zijn kop. Ze blijkt ongewild in het bezit te zijn gekomen van een wapen dat zowel regeringen als terroristen tegen elke prijs in handen willen krijgen…

Over de auteur

De Nederlandse auteur Ad van de Lisdonk (1964) schreef in zijn jeugd al vele korte verhalen en publiceerde zijn eerste in 1989. Overmoedig door de positieve feedback stuurde hij het ook naar de Nederlandse Playboy, die de tekst niet plaatste. De afwijzing is voor Van de Lisdonk een herinnering om niet te snel te denken dat iets goed genoeg is voor publicatie. Na zijn rechtenstudie richtte hij een aantal succesvolle IT-bedrijven op, waardoor het schrijven van fictie enigszins op een zijspoor kwam te staan. Wel schreef hij meer dan honderd juridische en technische artikelen, en ook enkele technische boeken.
Maar zijn hart bleek toch bij het schrijven van fictie te liggen. Vanaf 2010 reserveerde hij elke week tijd voor het schrijven van een thriller over een geheim genootschap van militante vrouwen. Het manuscript bood hij in 2011 aan op de crowdfunding website TenPages.com. Binnen drie weken kreeg hij de beschikbare aandelen en in 2013 verscheen bij De Crime Compagnie het resultaat, Het Amazoneverbond, dat het eerste deel was van een trilogie. Het tweede deel, Het Amazoneoffensief, verscheen twee jaar later. 
(Bron: Hebban)

Mijn mening

Jee, wat had ik zin in dit boek! Op Hebban stond al vermeld dat het vergelijkbaar zou zijn met Dan Browns boeken, dan ben ik al om.
Op de cover zie je een vrouw, lopend door een lange gang met een ruimte aan het einde. Om haar heen zie je oude tekens, dit zouden rituelen kunnen zijn? Het oogt in ieder geval heel mysterieus.
De titel doet nog niets vermoeden, maar stukje bij beetje kom je achter de betekenis. Achteraf vind ik hem wel goed gevonden.
Het verhaal heeft een fijne schrijfstijl met korte hoofdstukken, hierdoor ben je geneigd om door te blijven lezen. Het is heel pakkend, modern en vlot. Een moeilijk weg te leggen boek wanneer je eenmaal bent begonnen.
De spanning is constant aanwezig en in plaats van te verzwakken, bouwt Ad van de Lisdonk de spanning alleen maar verder op.
Ik hoop dat er een serie met Kennedy in de hoofdrol komt, ik zou elk boek hiervan verslinden!

De eerste zin

“Kennedy Lincoln rekte zich loom uit.”

Mijn favoriete karakter

Rosenthal. Hij heeft meerdere gezichten en zijn zichtbare persoonlijkheid vormt zich naar elke persoon die hij voor zich heeft, zodat hij altijd alle informatie krijgt die hij wil hebben. En dit zonder dat de andere personen het weten. Heerlijk!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *