Close

2020 Kamp Alpha - De pest meester

Suzanna Esther

Ik word een steeds grotere Hebban liefhebber, bijna dagelijks neem ik een momentje om heerlijk door de boeken te scrollen. Sinds kort bekijk ik ook altijd de giveaway pagina en daar zag ik dit prachtexemplaar langskomen. Ik besloot mij gelijk in te schrijven en een tijdje later ontdekte ik het mailtje dat ik gewonnen had. Yes!!!! Uiteraard kwam het mailtje in mijn spambox terecht en deze check ik niet elke dag. Dit had nu het voordeel dat ik het boek al gauw op mijn mat kon verwachten. Elk nadeel heeft zijn voordeel, toch??

Boekenfeitjes

Titel: 2020 Kamp Alpha – De pest meester
Auteur: Suzanna Esther
Uitgever: Poseidon Uitgevers
Genre: Thriller
Aantal bladzijden: 268

Blurb

In Nederland breekt een mysterieuze bacteriële infectieziekte uit. Door de overheid wordt naar buiten gebracht dat dieren, met name huisdieren, de bacterie verspreiden. Het houden van huisdieren wordt verboden. Voordat alle monsters volgens protocol worden overgedragen aan het Centrum voor Diagnostiek trekt Warner Rosenboom, een net afgestudeerde laborant, een andere conclusie. Sophie Duval, tandheelkundige en gemeenteraadslid, legt de grondbeginselen voor een nieuwe politieke partij. De sfeer wordt met de dag grimmiger, achterdocht heerst. Mensen verdwijnen of worden in quarantaine gehouden, dieren worden in beslag genomen of afgemaakt en razzia’s zijn aan de orde van de dag. Een jonge man, Arjen Terlinden en een jonge vrouw, Lisette Jaring, weigeren te voldoen aan de eisen van de overheid en geven zich met hun huisdier op voor het verzet. Zo begint een avontuur dat leidt naar duistere wouden, tentenkampen en dreigende situaties, met de belofte op een nieuwe wereld. Welke rol speelt Warner Rosenboom en wat is het aandeel van Sophie Duval? Wie zit er achter het verzet en hebben Arjen en Lisette de goede keuze gemaakt? Hoe ver gaan mensen uit liefde voor hun dier… 

Over de auteur

Suzanna Esther is auteur, columnist en kunstenaar. Schrijfster van de Stem, Wervelstof en 2020 Kamp Alpha – de pest meester. Geboren op 6 februari 1966 te Amstelveen. Sinds 2013 schrijft zij voor publiek op diverse fora, blogs en social media en schrijft zij columns voor diverse magazines. Wervelstof In 2016 besloot zij een eerder verhaal, dat zij als kort verhaal/serie had geschreven, uit te werken naar een boek met de titel ‘Wervelstof’ welke in maart 2017 werd uitgegeven via Ambilicious. De Stem In maart 2018 werd haar tweede boek ‘de Stem’ uitgegeven via Futuro Uitgevers. Wervelstof (herziene uitgave) In juli 2019 werd ‘Wervelstof’ in een herziene uitgave met nieuwe cover uitgegeven bij Ambilicious. 2020 Kamp Alpha – de pest meester Haar derde boek ‘2020 Kamp Alpha – de pest meester’ werd op 13 mei 2020 uitgegeven door Poseidon Uitgevers.
(Bron: Hebban.nl )

Mijn mening

De cover alleen al speelt tot de verbeelding… een vlieg, verstrikt in een kapot web, overgeleverd aan de spin die zorgvuldig het web heeft geweven. Simpel, maar heel treffend. Dit boek is geschreven in 2019 en geeft het corona gevoel van dit jaar, 2020, goed weer. Het verhaal start aan het begin van een uitbraak van de pest. Het frappante is dat er al vroeg in het boek vermeld wordt dat de toekomst last zal gaan krijgen van coronavirussen. Hier krijg je gewoon kippenvel van!
De spanning wordt goed opgebouwd, maar voor mijn gevoel blijft het verhaal wat oppervlakkig. Ik mis details. Hoe verloopt de ziekte bijvoorbeeld, ik zou graag lezen over een aantal personen die de ziekte oplopen. Zijn er mensen die de ziekte overleven? Net als bij corona? Ik wil niet teveel spoilers geven, want het is verder een fijn boek, dus ik zal proberen het te omschrijven zonder iets weg te geven. Wat ik jammer vind is dat je bijna op het einde tot de kern van het boek komt. Kamp Alpha. En wanneer je het moment krijgt: nu gaat het gebeuren, nu komt alles samen, nu komt de echte actie…. dan is het boek uit. Punt. Zonder verdere uitleg. Een (bizar) open einde, of gewoon de perfecte cliffhanger? Wie zal het zeggen.

De eerste zin

‘Warner Rosenboom trok zijn laboratoriumjas uit en deed deze in de wasmand’.

Mijn favoriete karakter

Eigenlijk leer je geen enkel karakter echt kennen, maar de persoon die mij het meeste aansprak was Ben. Hij is type ruwe bolster, blanke pit. Hij is wat nors, maar heeft een goed hart.

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *