Close

Het winkeltje in Cockleberry Bay

Nicola May

Dit boek heb ik zo vaak langs zien komen op de social media, met zulke lovende woorden, dat hij steeds een plaatsje verder omhoog schoof op mijn ‘Nog Te Lezen-lijst’. Een aantal weken geleden was ik wat aan het neuzen op Hebban… Ik wilde meedoen aan een leesclub, twijfelde steeds over de boeken, maar ook of ik wel goed genoeg was om überhaupt mee te kúnnen doen met een echte leesclub. Ik besloot het erop te wagen en kreeg niet lang daarna een mailtje met het bericht dat ik één van de uitverkorenen (kuch, kuch) was! Ik heb geen moment spijt gehad!

Boekenfeitjes

Titel: Het winkeltje in Cockleberry Bay
Auteur: Nicola May
Uitgever: Zomer & Keuning
Genre: Roman
Aantal bladzijden: 347

Blurb

Het zit hoofdpersoon Rosa Larkin allemaal niet mee. Als ze een vervallen winkeltje erft in een rustig dorpje in Devon, denkt ze eerst aan verkopen. Helaas voor haar zit er een clausule bij de erfenis waarin bepaald is dat de winkel niet verkocht mag worden. Ze mag hem alleen nalaten aan iemand die het verdient. Rosa besluit het een kans te geven en vertrekt met haar teckel Hot naar Devon. Ze zet alles op alles om het winkeltje in Cockleberry Bay tot een succes te maken. Maar ze kan het niet alleen. Gelukkig zijn er genoeg locals die haar een handje willen helpen… of tegenwerken.

Over de auteur

Nicola May is een self-made schrijver, die haar eerste boeken uitbracht in eigen beheer en het schopte tot bestsellerauteur. Het eerste deel van haar Cockleberry Bay-serie, ‘Het winkeltje in Cockleberry Bay’, stond een maand lang op nummer 1 in de Amazon Kindle Store.
(Bron: Hebban.nl )

Mijn mening

Op het moment van lezen was stralend weer, het perfecte weer voor dit geweldige boek. Vanaf de eerste bladzijde ben je verkocht, het is zo luchtig en pakkend geschreven dat je zodra je het boek openslaat niet meer kunt stoppen met lezen. Een Hebban leesclub duurt een aantal weken, maar ik vloog werkelijk door het boek en heb het boek jammer genoeg even aan de kant moeten leggen. Na een paar weken pakte ik de draad weer op en ook dat ging heel gemakkelijk, dat heb je niet met elk boek. Als ik doorgelezen had, was het verhaal in 2 dagen uit geweest.
Dit is het type boek dat je meeneemt op vakantie om heerlijk te genieten aan het zwembad en dan tot de conclusie komt dat je het verhaal na 2 dagen uit hebt en je de rest van de vakantie zonder boek zit. Een absolute aanrader!

De eerste zin

‘Weet u wel zeker dat u de juiste persoon voor u hebt?’.

Mijn favoriete karakter

Jacob en Raffe zijn mijn absolute toppers in dit boek. Ze zijn zuinig op de mensen waar om zij geven en weten vriendschap op waarde schatten.

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *