Close

'De Spiegelpassante: De IJzige Verloofde (Deel 1)

Christelle Dabos

Dit boek is razend populair op Instagram, hierdoor kan ik niet achterblijven. De enige vraag was: wanneer ga ik eens rustig zitten met De IJzige Verloofde. Jan Biesheuvel, eigenaar van mijn favoriete boekwinkel blijkt ambassadeur te zijn van dit mooi vormgegeven boek en omdat ik toch de plaatselijke ondernemer wil steunen, heb ik mijzelf opgeofferd om dit exemplaar aan te schaffen. Nee, zonder gekkigheid, toen hij vertelde dat hij Luitingh-Sijthoff vertegenwoordigt, wilde ik dit boek nog liever hebben. En wel nu!

Boekenfeitjes

Titel: De IJzige Verloofde (De Spiegelpassante, deel 1)
Auteur: Christelle Dabos
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Genre: Young Adult Fantasy
Aantal bladzijden: 523

Blurb

Ophelia, een eigenzinnig buitenbeentje en onbegrepen genie, heeft unieke gaven: ze kan door spiegels reizen en ze kan met haar handen de geschiedenis van voorwerpen lezen. Ze leidt een rustig bestaan op de ark Anima. Tot ze onverwachts wordt uitgehuwelijkt aan Thorn, een introvert, maar invloedrijk lid van de Drakenclan. Ophelia is gedwongen haar verloofde te volgen naar de Hemelburcht op de ijzige ark Pool, waar niemand te vertrouwen is. Daar ontdekt ze dat ze een pion is in een politiek spel dat niet alleen verschrikkelijke gevolgen heeft voor haar eigen leven, maar ook voor haar geliefde ark Anima.

Over de auteur

Deze informatie volgt zo spoedig mogelijk.
(Bron: )

Mijn mening

Ook dit boek heb ik gekocht zonder mij te verdiepen in het verhaal, de cover zorgde ervoor dat ik al gauw verkocht was. Het is op het eerste gezicht een dikke pil, maar het leest zo makkelijk dat je er zo doorheen bent. Met gemak in een weekend, ik had wat minder tijd en heb er een week over gedaan. De titel is duidelijk en spreekt tot de verbeelding, dit is dan ook de rode draad in het verhaal. De IJzige Verloofde speelt zich af in een heel bijzondere wereld… Op brokstukken van de ‘oude’ Aarde die zweven in de lucht.
Af en toe dwaalde ik wat af met mijn gedachten, dit komt omdat er tussendoor stukjes herkauwd worden. Desondanks is een goed verhaal, niet voorspelbaar en de karakters zijn sterk beschreven. Het zit vol verrassingen, je rolt van de ene familie naar de andere, dit zorgt voor veel dynamiek. Wel zou ik graag meer willen weten over hoe deze wereld is ontstaan, wie weet komt dat nog in een volgend deel.

De eerste zin

‘Van oude huizen wordt vaak gezegd dat ze een ziel hebben’.

Mijn favoriete karakter

Thorn is mijn favoriete karakter. Ik houd van het mysterieuze van dit personage. Hij laat zichzelf zien, maar geeft zich nooit bloot. Ik denk dat hij vele lagen heeft en hopelijk worden die beetje bij beetje zichtbaar in de volgende delen.

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *