Close

De Wrede Prins

Holly Black

Op Instagram zie ik elke maand leuke buddyreads langskomen. Iedereen is gezellig en dolenthousiast en kletsen samen over de gebeurtenissen in het boek. Omdat ik nieuwsgierig was naar dit boek en naar de ervaring om samen te lezen, heb ik mij ingeschreven voor de buddyread van @ileesclub (instagramaccount). Het is een ervaring waar ik geen spijt van heb gehad!

Boekenfeitjes

Titel: De Wrede Prins
Auteur: Holly Black
Uitgever: De Boekerij
Genre: Fantasy
Aantal bladzijden: 340

Blurb

Natuurlijk wil ik zijn zoals zij. Ze zijn prachtig, als zwaarden gesmeed in een hemels vuur. Cardan is nog mooier dan de rest. Hem haat ik het allermeest. Ik haat hem zo erg dat soms, als ik naar hem kijk, ik nauwelijks kan ademhalen.
Toen Jude zeven was, kwam er een vreemde man langs: een man met gekke kleren, puntige oren en een donderstem. Voor Jude wist wat er gebeurde, haalde hij een zwaard tevoorschijn en vermoordde daarmee haar ouders. Jude en haar zusjes moesten met hem mee, ver weg naar het elfenland Elfhame.
Tien jaar later is Jude een opstandige jonge vrouw. Ze heeft het zwaar in Elfhame: ze wordt gediscrimineerd om haar menselijke afkomst en soms zelfs bedreigd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, dus waarom krijgt ze het altijd zo warm als hij in de buurt is? Het tij keert als Jude door Cardans broer, kroonprins Dain, wordt ingeschakeld als spion. Naarmate haar spionnentraining vordert, krijgt ze meer zelfvertrouwen en maakt ze nieuwe vrienden. Eindelijk lijkt ze haar plek te hebben gevonden. Maar in Elfhame is niets wat het lijkt, en wie hoog vliegt, kan diep vallen…

Over de auteur

Holly Black (1971) is een Amerikaanse bestsellerauteur van fantasyverhalen voor kinderen en volwassenen. Haar werk is in meer dan 30 landen verschenen, en bekroond met vele nominaties en prijzen. Tot haar bekendste boeken behoren de Spiderwick Chronicles (De Spiderwick Kronieken), waarvan het eerste deel in 2003 verscheen. Uiteindelijk zou de reeks uit vijf delen bestaan. De serie werd een groot succes en in 2008 volgde dan ook een boekverfilming. Blacks meest recente boeken behoren tot de young adult-reeks de Curseworkers (De vloekwerkers), waarvan het eerste deel White Cat (Witte Kat) in 2010 werd gepubliceerd. Daarna volgden Red Glove (2011, Rode handschoen) en Black Heart (2012). Ook van deze serie zijn de filmrechten inmiddels verkocht.
(Bron: Hebban.nl)

Mijn mening

Omdat je samen leest met andere mensen begin je al met een andere mindset aan een boek. Ook al heb je geen verwachtingen, je steekt elkaar aan met een bepaald enthousiasme en deelt meningen. Daardoor had ik heel veel zin in dit boek. Vanaf het eerste hoofdstuk zit je goed in het boek, het is heel makkelijk geschreven (soms misschien te makkelijk) en je vliegt er doorheen. De spanning wordt goed opgebouwd en de personages hebben de nodige diepte om het verhaal intrigerend te maken.
Persoonlijk ben ik meer van een ander slag fantasy, denk hierbij aan David Gemmell (mijn all-time favorite) en Tim Lebbon. Lekker duister, veel gevechten, grof taalgebruik zorgen dat het verhaal dicht bij deze tijd betrokken wordt. De Wrede Prins doet dat op een andere manier, Holly Black verweeft onze wereld met de fantasywereld. Dit doet ze heel goed en hierdoor krijgt het verhaal meer diepgang. Ook al is het niet mijn type fantasy, het is mij wat te zoet en luchtig, dit boek verdient gewoon 5 hele sterren. Gewoon omdat het heel goed geschreven is en ik ondanks mijn voorliefde voor wat heftiger verhalen niet kan wachten tot deel 2 vertaald is! Dit is een must-read!

Mijn favoriete karakter

Cardan is mijn favoriet, hij doet gemeen, is intelligent, heeft schijt aan alles en doet wat hij wil… Zo laat hij het in ieder geval voorkomen. Intussen is hij een heel gevoelig persoon en staat denk ik klaar voor de personen om hem heen. Maar dat zullen we in deel 2 moeten lezen haha. Ik heb er zin in!

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *