Close

Het eiland van de verdwenen meisjes

Jennifer McMahon

Inmiddels heb ik zoveel boeken gedoneerd gekregen, maar heb ik ook zoveel boeken die ongelezen in mijn kast staan, dat ik onlangs ben begonnen met een grote sorteeractie. Tijdens het uitzoeken kom je af en toe zo’n boek tegen waarvan je zegt: Hé daar heb ik nu zin in! Vervolgens vergeet je je bezigheden als je ‘even’ de eerste bladzijden leest om te kijken of het boek wat is…. Dit is er zo één.

Boekenfeitjes

Titel: Het eiland van de verdwenen meisjes
Auteur: Jennifer McMahon
Uitgever: De Boekerij
Genre: Thriller
Aantal bladzijden: 272

Blurb

Rhonda is op weg naar een sollicitatiegesprek als ze zich ineens midden in een misdaadscène bevindt. Terwijl ze in haar auto zit te wachten tot de pompbediende van het tankstation komt om haar te helpen, ziet ze vlakbij hoe iemand, die is verkleed als een konijn, een meisje uit een auto grijpt. Verward door het absurde konijnenkostuum blijft Rhonda als versteend zitten, en tegen de tijd dat ze bij zinnen komt zijn de kidnapper en het kind verdwenen.
Geplaagd door schuldgevoel helpt ze mee aan het politieonderzoek. Maar als ze dichter bij de identiteit van de kidnapper komt, komt ze ook dichterbij de waarheid achter de verdwijning van een ander kind – haar beste vriendin Lizzy, die jaren geleden plotseling van de aardbodem leek gevaagd…

Over de auteur

Jennifer McMahon (Hartford, 1968) is een Amerikaanse auteur. Ze groeide op bij haar grootmoeder in Connecticut en was ervan overtuigd dat op zolder een spook met de naam Virgil huisde. Ze begon al op jonge leeftijd met het schrijven van verhalen en poëzie. Vanaf 2000 richtte ze zich volledig op het schrijven.
Promise not to tell  uit 2007 is McMahons thrillerdebuut. Vervolgens publiceerde ze elk jaar een misdaadroman, haar zevende (The night sister) werd in de Verenigde Staten in 2015 uitgebracht. In Nederlandse vertaling verschenen van haar hand: Ontmanteling  (Dismantled, 2009) en Het eiland van de verdwenen meisjes  (Island of lost girls, 2008).
(Bron: Hebban.nl)

Mijn mening

Wat in de eerste instantie een lekker boekensnackje voor in het zonnetje leek te zijn, bleek uiteindelijk een redelijk flauw verhaal. Het verhaal begon leuk, anders dan anders en de titel doet ook veel spanning verwachten. Helaas miste het dynamiek, de spanning werd niet echt opgebouwd, waardoor het gehele boek vlak aandeed. Ook was ik al gauw achter de dader en de gebeurtenissen van Lizzy. Misschien heb ik gewoon teveel vergelijkbare verhaallijnen gelezen, dat kan. En natuurlijk blijft elke ervaring individueel, maar ik vond het niet origineel en raakte al snel verveeld.
Waarom ik hem dan toch uitgelezen heb? Om jullie een eerlijke mening te kunnen geven, en ik vind dat je dat niet kan als je een boek niet uitleest.

Mijn favoriete karakter

In dit geval kan ik ook niet echt een favoriet karakter aanwijzen. De enige die je echt goed leert kennen is Rhonda, dus zal ik haar aanwijzen. Maar ook zij ‘mist’ wat.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *