Close

Even goede vrienden

Jane Fallon

In de eerste instantie had ik een paperback in handen die ik graag wilde lezen. Maar elk boek dat ik oppakte had niet de vibe waar ik op dat moment aan toe was. Dus opnieuw opende ik de Bookchoice app om te kijken welke boeken ik nog meer had voor de maand april. Mijn oog viel op de mooie kleuren van deze cover, groen, lekker fris, een bruidstaart met een brandende lont. Het leek mij een vlotte roman met een edge. Daar houd ik van, ik ben niet zo van de zoetsappige verhalen. Jane Fallon heeft mij zeker niet teleurgesteld.

Boekenfeitjes

Titel: Even goede vrienden
Auteur: Jane Fallon
Uitgever: De Fontein
Genre: Roman
Aantal bladzijden: 352

Blurb

Amy dacht dat ze álles wist van haar beste vriendin Melissa. Maar ja, Amy dacht ook dat ze verloofd was met de man van haar dromen. Tot die dag dat ze onverwacht vroeg thuiskomt en daar de spullen van een andere vrouw ziet liggen. Spullen die haar verdacht bekend voorkomen…
De meeste vrouwen zouden op dat moment instorten. Amy heeft een beter plan: ze blijft in haar rol als liefhebbende verloofde, maar dan wel met een eigen agenda…

Over de auteur

Jane Fallon (1960) is televisieproducent en auteur. Ze woont samen met acteur Ricky Gervais. Haar debuut Op de man af werd wereldwijd een bestseller. Haar boeken zijn verkocht aan 18 landen. Even goede vrienden is haar zevende roman.
(Bron: Hebban.nl)

Mijn mening

Dit verhaal was even een verademing na alle thrillers van de laatste periode. Het verhaal is luchtig, vlot en goed doordacht geschreven. Je gaat voortdurend van heden naar verleden en vice versa, je wordt meegenomen naar het begin van de vriendschap en hoe deze zich in de loop van de jaren ontwikkelt. Mel en Amy zijn al sinds jongs af aan vriendinnen en velen onder ons zullen ook zulke lange vriendschappen hebben. Echter neemt deze vriendschap een heel andere wending dan ik (gelukkig maar!!) met mijn dinnie heb. Ik vond het heerlijk om te lezen hoe Amy zich in allerlei bochten wringt om zich te wreken. Ondertussen genoot ik van de droge humor, foute complotten (waarvan je stiekem wel eens zou hopen dat je daar zelf het lef voor zou hebben) en ontspannen schrijfstijl. Het enige minpuntje wat ik heb, sorry mensen, is de minder fijne vertaling hier en daar… Dit doet niets af aan Jane Fallon, maar de vele missende woorden, letters en spelfouten kunnen mijns inziens echt niet. Dit begon mij halverwege het boek flink te irriteren. Maar desondanks, 1 ster aftrek voor de foutjes, als dit niet het geval zou zijn krijgt ‘Even goede vrienden’ een dikke 5 sterren van mij.

Mijn favoriete karakter

Kat is mijn absolute favoriet! Ik kan mij helemaal met haar spiegelen haha. Het is fijn om je vrienden te helpen, maar als ze je bedanken is het eerste wat er je uit je mond komt: ‘Hou eens op, dat is toch normaal’. Knuffel? ‘Nee hoeft niet’. Het zou leuk zijn om een boek te lezen over Kat en Amy. Ik teken ervoor!

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *